De vigtigste typer af analyser for papilloma, funktioner i deres samling

Papillomavirus eller HPV er en mikroorganisme, der har snesevis af underarter. Afhængigt af hvilken stamme af virus en person har, sker der visse ændringer på huden, slimhinderne og de indre organer.

HPV'er relateret til onkogene underarter er særligt farlige, det vil sige, at de øger risikoen for at udvikle maligne sygdomme. En analyse for papilloma, lavet til tiden, hjælper med at fastslå stammen af papillomavirus og får derfor antiviral behandling, som også er kræftforebyggelse.

Årsager til HPV

Humant papillomavirus er en af de mest udbredte vira på verdensplan.

Det menes, at en eller flere stammer af denne mikroorganisme kan findes i næsten 90% af befolkningen. En sådan udbredt udbredelse af HPV skyldes den lette overførsel.

Virussen overføres kun fra person til person, men på flere måder. Det mest basale er seksuelt, og det kan enten være traditionel seksuel kontakt eller oral eller anal. HPV kan gå fra moderen under fødslen til barnet, og ofte efter et stykke tid opdages papillomer i barnets mund og svælg.

Ofte overføres papillomavirus ved kontakt, det vil sige gennem beskadiget hud eller ved brug af visse personlige genstande af forskellige mennesker. Mikroorganismen bevarer perfekt sin levedygtighed i et fugtigt og varmt miljø, så det er nemt at blive dens ejer efter at have besøgt et bad eller en pool.

Nogle træk ved seksuel aktivitet øger risikoen for infektion. Dette er dens tidlige begyndelse, hyppige skift af partnere, seksuelt overførte sygdomme, aborter hos kvinder. I de fleste tilfælde er kvinder inficeret seksuelt med HPV, som læger forbinder med de anatomiske træk ved strukturerne i deres kønsorganer.

Papillomaviruset vises ikke altid med det samme, i de fleste tilfælde går der flere måneder og år før dets ydre manifestation på huden og slimhinderne.

Flere provokerende faktorer er skyld i aktiveringen af patogenet, deres gruppe inkluderer:

 • Udtalt svækkelse af immunsystemet. Dette observeres efter alvorlige infektionssygdomme, efter langvarig behandling med antibiotika, med hyppige luftvejslidelser.
 • Den negative virkning af langvarig og hyppig psyko-emotionel stress.
 • Tilstedeværelsen af kroniske sygdomme i kønsområdet, urinorganer, fordøjelseskanalen.
 • Avitaminose.
 • Dårlige vaner - langvarig rygning, alkoholmisbrug.

Aktivering af virussen fører til, at den akkumuleres i store mængder i et bestemt område af kroppen eller på slimhinderne og ændrer strukturen og funktionen af de celler, der er placeret her. Resultatet af denne proces er udseendet af vorter og papillomer.

Særligt farlige er kønsvorter, der vises på de ydre kønsorganer og hos kvinder inde i skeden. Udvækster på huden kan være både enkeltstående og multiple, ofte er de skadede, hvilket øger risikoen for degeneration af normale celler til atypiske.

Hvordan og hvorfor gives en analyse for det humane papillomavirus?

humane papillomavirus molekyler

Når papillomer vises på menneskekroppen, kan en hudlæge helt sikkert sige, at en virus er til stede i denne patients krop.

Men for at behandlingen skal være så effektiv som muligt, er laboratoriediagnostik nødvendig for at bestemme virustypen og dens mængde i kroppen.

Det er bydende nødvendigt at bestemme HPV-stammen, hvis der påvises papillomatøse vækster:

 • På de ydre kønsorganer, hos kvinder i skeden og hos mænd på penis og urinrør.
 • I hals- og mundområdet.
 • omkring anus.

Analyse i dette tilfælde giver dig mulighed for at fastslå, om virussen tilhører en onkogen eller ikke-onkogen gruppe.

Dette giver lægen mulighed for at forudsige udfaldet af sygdommen og ordinere behandling, der forhindrer sandsynligheden for at udvikle en ondartet læsion. En analyse for det humane papillomavirus er nødvendig, og hvis der påvises præcancerøse tilstande, er det hos kvinder dysplasi eller leukoplaki i livmoderhalsen.

En analyse for papillomavirus anbefales til hver kvinde efter 30 år. Ideelt set bør det gentages en gang hvert tredje til femte år. En sådan holdning til ens sundhed vil give en mulighed for at identificere udviklingen af atypiske celler i de tidlige stadier af deres udseende.

For at bestemme HPV i menneskekroppen er der udviklet forskellige diagnostiske metoder. Patienten tager blod til analyse, udskrabning og udstrygning hos kvinder fra livmoderhalskanalen og livmoderhalsen. Hos mænd er celler fra slimlaget i urinrøret, prostatahemmeligheden nødvendige til analyse.

Før du tager analysen, anbefales det at overholde flere regler. Mandlige patienter bør ikke tisse i halvanden time. En kvinde under den foregående aftens hygiejne bør ikke udvaske og bruge bakteriedræbende rengøringsmidler.

Hvis det er nødvendigt, hvis der er mistanke om HPV, udføres en biopsi. Det vil sige, at et lille stykke væv tages fra området for celletransformation.

Diagnostiske metoder

Moderne medicinske centre har flere metoder til at påvise HPV i den menneskelige krop. De mest brugte er følgende:

 • PCR - polymerasekædereaktion. Denne metode er baseret på påvisning af humant papillomavirus DNA, hvilket gør det muligt at finde denne mikroorganisme med næsten den højeste sandsynlighed. Undersøgelsen kræver biologiske væsker – blod, spyt, urin, fostervand eller afskrabning fra slimlaget i livmoderhalsen eller urinrøret. DNA-diagnostik hjælper også med at fastslå typen af mikroorganisme og dens kvantitative forhold på prøveudtagningstidspunktet.
 • Digin-testen er en moderne, meget følsom analyse, der giver dig mulighed for at tildele en virus til en af hundrede stammer og bestemme dens onkogenicitet. For at analysere for papilloma er det nødvendigt at skrabe fra skeden eller urinrøret. Fortolkningen af de opnåede resultater udføres af en læge. Digin-testen giver dig mulighed for at detektere koncentrationen af virussen, hvilket indikerer en høj risiko for degenerering af ændrede celler til kræftceller. Derfor er denne undersøgelse nødvendig for at ordinere den mest effektive forebyggende behandling.

I tilfælde af positive testresultater eller i tilfælde af tvivlsomme resultater ordineres en anden diagnose. Det giver dig mulighed for at evaluere resultaterne af behandlingen og præcist bestemme, om en person er inficeret med HPV.

Men selv med negative resultater bør enhver person, hvis det er muligt, regelmæssigt undersøges, da det er muligt at blive inficeret med virussen til enhver tid.

Funktioner af undersøgelsen hos kvinder

at kontakte en læge for et humant papillomavirus

Diagnose af papillomavirus hos kvinder har sine egne karakteristika. Den mest informative er en kvalitativ taget skrabning fra zonen med synlige ændringer og fra livmoderhalskanalen.

Materialet opnås ved hjælp af en speciel børste, samtidig tages en udstrygning til cytologi. I nogle tilfælde kan en universel medicinsk sonde bruges til prøveudtagning. Materialet bør ikke tages under menstruation, da det vil vise upålidelige resultater.

Patienter hos en gynækolog, der ikke er fyldt tredive, tildeles kun cytologi. Påvisning af HPV før 30 års alderen er ikke informativ - det menes, at infektion hos unge forløber hemmeligt.

Efter 30 år ordineres cytologi sammen med tests for papillomavirus. På dette tidspunkt er det vigtigt ikke at gå glip af det øjeblik, der indikerer degenerationen af normale celler til kræftceller.

Genotypebestemmelsens rolle?

Genotyping er laboratoriebestemmelsen af virustypen. En sådan undersøgelse har flere fordele, disse er:

 • Samtidig påvisning af flere virusstammer.
 • Bestemmelse af graden af HPV-onkogenicitet. Det menes, at livmoderhalskræft opstår, hvis en kvinde har HPV type 16 og 18.
 • Muligheden for at genkende reinfektion fra vedvarende (kronisk) infektion under gentagne tests.

Identifikation af onkogene stammer gør det muligt for lægen at vælge det behandlingsregime, der vil give den maksimale antivirale effekt på kroppen og give forebyggende forebyggelse af udviklingen af kræftformer.

Re-genotyping viser effektiviteten af terapi, da geninfektion med den samme stamme ikke er mulig.

Pris for test

Omkostningerne ved at teste for tilstedeværelsen af humant papillomavirus i kroppen afhænger af, hvilken undersøgelse der er planlagt.

Konventionel PCR-diagnostik i de fleste klinikker er billig. Den samme metode med bestemmelse af flere typer virus og deres kvantitative tilstedeværelse i kroppen er allerede dyrere. De højeste omkostninger ved Dijin-testen.